Bocuse logo

 

Tietoa kilpailusta

Suomen edustus 2015 - 2017

Historia

Ajankohtaista

 

 

 

 

  

 

 

2014





 

Matti Jämsen suomen edustajana 2013-2015

Suomen edustaja Bocuse d’Or 2013-2015 kilpailussa oli ravintola G.W. Sundmansin keittiömestari Matti Jämsén. Matin assistenttina toimi Antti Lukkari ja valmentajana Eero Vottonen. Suomen tiimin presidenttinä ja kilpailun tuomarina toimi Pekka Terävä. Kilpailun viimeisessä rutistuksessa, Ranskan Lyonissa järjestetyssä finaalissa 27.1.2015. Joukkueita finaalissa on yhteensä 24, jotka on jaettu kahdelle päivälle.

-------------------------------------------

2014 Euroopan karsinta

1. Tommy Myllymäki, ravintola Sjon, Ruotsin edustus
Voitti kultaa Bocuse d’Or Euroopan karsinnoissa ja 12 000 € palkintorahaa

2. Kenneth Hansen, ravintola Svinkløv Badehotel, Tanskan edustus
Voitti hopeaa Bocuse d’Or Euroopan karsinnoissa ja 9 000 € in palkintorahaa

3. Ørjan Johannessen, ravintola Bekkjarvik Gjestgiveri, Norjan edustus
Voitti pronssia Bocuse d’Or Euroopan karsinnoissa ja 6 000 € palkintorahaa

Voitto

Erikoispalkinnot kärkikolmikon ulkopuolelta:
Kala-annoksen palkinto myönnettiin: Nicolas Davouze, ravintola Château Saint-Martin & Spa, Ranskan edustus
Liha-annoksen palkinto myönnettiin: Matti Jämsen, ravintola G.W. Sundmans, Suomen edustus

Lihalautanen

Euroopan karsintojen jälkeen tiimi piti ansaittua lomaa ja keräsi voimia tulevaan koitokseen. Loman jälkeen harjoittelu jatkui intensiivisesti Ravintolakoulu Perhon tiloissa Helsingissä. Siellä yhteen luokkahuoneista Davanti oli rakentanut harjoittelukeittiön, joka oli identtinen kilpailukeittiön kanssa laitteita myöten. Tukholman kilpailujen jälkeen keittiö käännettiin vielä peilikuvaksi johtuen kilpailupaikan muutoksesta Lyoniin. Jokainen minuutti on tärkeä kun on kyse Bocuse d’Or kilpailusta.

Euroopan karsinnoista Finaaliin

Kaksi vuotta tiiviisti harjoitelleen tiimin työ huipentui Lyonin messukeskuksen Paul Bocuse -hallissa. Suomen kilpailuvadilla nähtiin mm. suomalaisia metsäsieniä ja -marjoja sekä ilmakuivattua poroa. Jännityksen tiivistyessä joukkueille jaettiin palkintoja muun muassa parhaasta promootiosta sekä perinteisesti parhaasta kala- sekä liha-annoksesta. 

Lihavati

Suomen tiimi jäi täpärästi kärjestä mutta voitti jälleen palkinnon parhaasta lihavadista. Lisäksi Antti Lukkarille ojennettiin parhaan assistentin palkinto.

 

 

Tuomaristo

Tuomaristoa Euroopan karsinnoissa

--------------------------- 

Suomi on ollut mukana kilpailussa 11 kertaa. Suomen paras kokonaissijoitus kilpailussa on vuodelta 2015 saavutettu 4. sija.

Suomen edustajat 1991-2013:
1991 Eero Mäkelä
1993 Juha Niemiö
1995 Antti Vahtera
1997 Aki Wahlman
1999 Michael Björklund
2001 Petteri Luoto
2003 Henry Tikkanen
2005 Petteri Luoto
2007 Välivuosi
2009 Filip Langhoff
2011 Matti Jämsèn
2013 Mika Palonen
2015 Matti Jämsén

Team

--------------------------- 

Finaalin 2015 palkintojärjestys: 

1. Norja, Ørjan Johannessen

2. USA, Philip Tessier

3. Ruotsi, Tommy Myllymäki

4. Suomi, Matti Jämsen

--------------------------- 

Tutustu Team Finlandin 2015 Menuun. 

Menu 2015

--------------------------- 

 Bocuse 2015 Finaalin pisteytykset

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Muista minut

Davanti Finland Oy, Keskikankaantie 14, 15860 Hollola, 040 501 6887

Ravintolalaitteet | Kahvilalaitteet | Suurkeittiölaitteet